Descarrega't el catàleg!!

Per a consultes o informació sobre horaris, disponibilitat o tarifes podeu contactar a:

e-mail. [email protected]

Telèfon. 658 18 46 85

Si ho preferiu, ompliu el qüestionari i respondré tan aviat com sigui possible.
Gràcies pel vostre interès. Aviat rebreu una resposta.
¡Vaya! Se ha producido un error.
Haz clic aquí para volverlo a intentar.

ON I COM ES REALITZEN ELS TALLERS.

 1. Els tallers i activitats diverses estan pensades per a ser realitzades als vostres centres educatius o locals i seus de la vostra entitat.
 2. Generalment es requereix un espai tipus aula amb taules (o bé una aula habilitada, com ara una biblioteca).
 3. Les activitats presencials poden ser ofertes de maneres diverses. Els tallers i similars inclouen un apartat introductori (bé a través d’uns plafons o bé a través de projecció multimèdia) abans de l’activitat. exponensBiology també us ofereix la possibilitat de dur la seva activitat en format mini-exposició, per ser muntada en un vestíbul o sala comuna.

PREUS.

Tots els tallers de 1 hora (escolars i assimilats, excepte tallers i xerrades a mida) tenen un preu de 75€ per taller, pensats per a un grup de 25-30 alumnes. Per a activitats més llargues o d'altre tipus, consulteu preus.


A aquest preu inicial s’hi poden aplicar alguns descomptes mitjançant la contractació de paquets d’activitats.

PROPOSTA DE TALLERS PER A TOTS ELS CURSOS...

EDUCACIÓ INFANTIL
 • Ous, ous, ous... Què és un ou? Tots els ous tenen closca? Per a què serveix un ou? Partint dels coneixements previs i després d’una breu introducció, observarem i manipularem ous de diversos animals, aprendrem coses sobre aquesta estructura orgànica i el seu paper, així com sobre els animals que posen ous amb closca. Si hi ha temps o voleu incloure-ho, acabarem pintant un dibuix d’un ou... molt especial. S'hi treballen continguts com ara la reproducció; la classificació dels animals i les característiques descriptives d'alguns d'ells o la manipulació amb cura de restes biològiques.
 • Ombres de dinosaure. NOVETAT!! Els dinosaures són un grup d'animals que van dominar la Terra durant prop de 160 milions d'anys. La seva diversitat va ser molt gran i la paleontologia, la ciència que estudia els organismes vius del passat, no deixa de sorprendre'ns regularment amb alguna nova troballa. En aquesta original activitat es combina un teatre d'ombres xineses amb la divulgació científica, per introduir els més petits en aquest fascinant grup de rèptils i donar a conèixer alguns dels dinosaures que es troben a Catalunya.

EDUCACIÓ PRIMÀRIA
 • Vida, vida per tot arreu!  Coneixes la varietat d'organismes vius hi ha al planeta? Saps realment que distingeix un animal d'una planta o vols veure com és un fong? Multitud d'éssers vius passen gairebé desapercebuts en la nostra vida diària i molts ens guarden infinitat de sorpreses. Vols descobrir-ne alguns? Què podem trobar en un toll o sobre una fulla? Observar a la lupa o el microscopi, descobrir com és una cèl·lula, identificar un fòssil...  Tot plegat té per objectiu conèixer els fonaments del mètode científic i dels sistemes de classificació dels organismes vius. S'hi treballen continguts com ara la classificació dels organismes vius i les característiques descriptives d'alguns d'ells; la manipulació amb cura de restes biològiques; l'ús correcte d'alguns conceptes tècnics o el raonament científic.
 • De què ens alimentem? Saps què diferencia l’alimentació de la nutrició? Per què és important el greix, però en canvi no  n’hem d’abusar? És dolenta una pizza? Una dieta sana requereix la ingesta de sucres i hidrats; greixos; proteïnes; vitamines o fibra vegetal en quantitats adequades. Per què? Que potser no volem engreixar-nos? Hi ha alguna altra raó? S'hi treballen continguts com ara els 6 grans Regnes de la Vida; nutrició i alimentació; nutrients i vida sana; o l'ús correcte de conceptes tècnics i científifics.
 • Qüestió de nassos. NOVETAT!! El nas (i el musell, per als que en tenen) és una part del cos de gran importància per als animals, ja que és la via d'entrada de l'aire que respiren. Com funciona? Com s'inflen els pulmons? Per a què necessitem oxigen? Però la  seva importància no es limita a la respiració, per a molts animals és una forma de relació amb el medi, de saber com és el seu entorn, què hi ha... Què es pot olorar?
 • L'aire és vida! NOVETAT!! A la Terra se l'anomena el Planeta Blau, per què? La presència d'una atmosfera amb uns gasos determinats, així com el vapor de l'aigua, li donen aquest color característic observable des de l'espai. Aquests elements són essencials per a la Vida sobre el planeta. De la mà de la física i la meteorologia descobrirem alguns trets d'aquest entorn gasós que envolta la Terra i que ens permetran entendre alguns conceptes de Biologia, com la respiració o el vol dels ocells.


EDUCACIÓ SECUNDÀRIA
 • El riu és net? NOVETAT!! Voleu estudiar el riu com a ecosistema? Sabeu com podem sabre-ne el seu estat? A través de l'app RIUnet desenvolupada per investigadors de la UB, estudiarem la qualitat de l'aigua en un tram del curs mitjà del riu Llobregat. També coneixerem una mica els entorns, especialment la flora i fauna, per a fer-nos una idea de l'ecosistema i dels molts elements presents i que hi poden influir.. Activitat d'una durada de 3 hores, es realitza a Olesa de Montserrat.
 • Mars tropicals a la porta de casa. Què és un ecosistema? Què són els biomes? A partir d'aquestes preguntes coneixerem els ecosistemes tropicals actuals. Però l'estudi dels climes del passat ens diu que fa uns 40-50 milions d'anys pràcticament tot el planeta tenia un clima tropical. A partir d'aquest fet estudiarem el concepte de canvi climàtic i ho relacionarem amb l'actual episodi d’escalfament global, d'origen antròpic, i mirarem d'entendre perquè és tan preocupant. S'hi treballen continguts com ara l'escalfament global i el canvi climàtic; l'Evolució; el coneixement i correcte ús d'alguns conceptes tècnics o el raonament científic.

BATXILLERAT
 • De primats, llengües i altres malalties. Què ens identifica com a primats? Què ens diferencia dels nostres parents més propers (orangutans, ximpanzés i goril·les)? Som gaire diferents els humans entre nosaltres? La Biologia pot ajudar a respondre aquestes preguntes però les seves respostes poden anar més enllà de la Biologia. Us heu parat a pensar mai si l'evolució humana més recent pot estar relacionada amb les llengües que es parlen al planeta o amb la presència de determinades malalties? S'hi treballen continguts com ara la classificació dels organismes (taxonomia) i les relacions de parentesc evolutiu (filogènia); l'Evolució humana; el material genètic i el seu estudi; el coneixement i correcte ús d'alguns conceptes tècnics o el raonament científic.


PER A QUALSEVOL ETAPA EDUCATIVA

 • Tallers i xerrades a mida. Necessiteu una activitat sobre algun concepte tècnic relacionat amb les Ciències de la vida? Està organitzant algun curs i busques algú que et pugui explicar conceptes bàsics de Biologia relacionats amb determinades malalties o amb la conservació del medi ambient? Vols que siguin entenedors per qualsevol mena de públic no expert? Es pot crear i realitzar una activitat lúdica però rigorosa sobre conceptes relacionats amb el Medi natural i l'Ecologia; les malalties d'origen genètic o de desenvolupament o disciplines com la salut, el benestar o l'esport.