Per a consultes o informació sobre horaris, disponibilitat o tarifes podeu contactar a:

e-mail. [email protected]

Telèfon. 658 18 46 85

Si ho preferiu, ompliu el qüestionari i respondré tan aviat com sigui possible.
Gràcies pel vostre interès. Aviat rebreu una resposta.
¡Vaya! Se ha producido un error.
Haz clic aquí para volverlo a intentar.

XERRADES I FORMACIÓ

Estàs organitzant algun curs i busques algú que et pugui explicar conceptes bàsics de Biologia relacionats amb determinades malalties o amb la conservació del medi ambient? Vols que siguin entenedors per qualsevol mena de públic no expert? Es pot oferir aquest servei centrat en temes com: Fonaments de Biologia; Introducció a l'ecologia i la protecció del medi ambient; Base biològica de malalties infeccioses o el càncer... Dirigit a centres escolars, associacions o altres tipus d'entitats.


Algunes xerrades ja preparades són...

  • Origen i Evolució dels mamífers marins. De forma amena farem un viatge pels darers 50 milions d'anys, desde les ribes del Tethys fins als oceans i costes actuals, per conèixer la diversitat de mamífers marins coneguda amb alguns representants ben curiosos.
  • Quan Catalunya era tropical. Sabies que durant el Miocè el que ara és Catalunya va estar poblada per elefants, grans carnívors, primats o rinoceronts? Gràcies a la riquesa fòssil d'aquest període, coneixerem la fauna i flora de fa entre 15 i 10 milions d'anys.
  • Som monos o venim del mono? Saps què ens identifica com a primats? I què ens diferencia d'altres primats? Els nostres origens són complexes, però en coneixem algunes peces que ens indiquen per on han anat els trets del nostre arbre evolutiu.
  • Criatures (quasi) extraterrestres. L'evolució de les diferents formes de vida ha donat lloc a alguns casos curiosos, criatures estranyes que costa d'entendre perquè són de determinada manera o fan el que fan. Parlarem d'organismes vius, actuals o fòssils, que ens sorprendran per la seva anatomia, formes d'alimentació o costums que no ens estranyaria gens de veure en alguna pel·lícula de ciència ficció. O sigui, criatures quasi extraterrestres.

TALLERS A MIDA

Necessiteu una activitat sobre algun concepte tècnic relacionat amb les Ciències de la vida? Aquesta és la vostra opció. Es pot crear i realitzar una activitat lúdica però rigorosa sobre conceptes relacionats amb el Medi natural i l'Ecologia; les malalties d'origen genètic o de desenvolupament o disciplines com la salut, el benestar o l'esport. Dirigit a centres escolars, associacions o altres tipus d'entitats.

SERVEI DE MONITOR I/O GUIA DE VISITA.

En projectes ja creats s'ofereix la possibiltat de dur a terme les activitats i el tracte amb els visitants i participants, així com dur a terme (o col·laborar en) la creació del programa didàctic o divulgatiu de la vostra entitat o projecte. Dirigit a museus, centres de recerca i altres entitats.

SERVEIS A DISTÀNCIA

exponensBiology us ofereix un servei de redacció i "traducció" en temes relacionats amb la Biologia dirigit a públics no experts i, sovint, desconeixedors de conceptes bàsics. Com Simplificar el missatge però no el contingut? exponensBiology vol ser un complement a la feina d'investigadors i experts, el nexe entre el llenguatge tècnic i el llenguatge col·loquial. Per això us ofereix:


  • Assessoria científica. Repassant textos relacionats amb la divulgació de la Biologia, sovint es troben errors. Encara alguns llibres de text parlen de "dinosaures terrestres, voladors i aquàtics" o llegim diaris que deixen entreveure un concepte pseudolineal de l'evolució (per exemple, sovint es tracta qualsevol primat fòssil com possible avantpassat dels humans); en diaris i webs de notícies es pot parlar de la possibilitat de clonar animals i persones (incloses les característiques relacionades amb la personalitat) i algunes pel·lícules, que es prenen llicències científiques amb el sa objectiu d'entretenir, es converteixen en fonts creïbles d'informació per a molts ciutadans mancats de coneixements bàsics en Biologia. Vols corregir o evitar aquests errors a les teves publicacions o produccions?

  • Redacció de textos breus (notícies, comunicacions) així com Creació de continguts per a webs i altres mitjans sobre qualsevol temàtica relacionada amb la Biologia. Vols donar a conèixer determinat concepte o troballa científica i necessites un text curt i senzill, que qualsevol ciutadà no expert pugui entendre?

Creació i Col·laboració en la producció de recursos didàctics i divulgatius relacionats amb les Ciències de la Vida. Sovint, a l'hora d'explicar determinats conceptes o troballes costa conjugar l'explicació més tècnica amb l'exposició de conceptes bàsics que permetin entendre una notícia. Podem explicar el darrer avanç en genètica si el ciutadà no expert potser desconeix el que és una molècula o com es replica l'ADN?