Per a consultes o informació sobre horaris, disponibilitat o tarifes podeu contactar a:

e-mail. [email protected]

Telèfon. 658 18 46 85

Si ho preferiu, ompliu el qüestionari i respondré tan aviat com sigui possible.
Gracias por el interés mostrado. Pronto recibirá una respuesta.
¡Vaya! Se ha producido un error.
Haz clic aquí para volverlo a intentar.

DESCRIPCIÓ DE LES ACTIVITATS ESCOLARS

EDUCACIÓ INFANTIL
 • Ombres de dinosaure. Els dinosaures són un grup d'animals que van dominar la Terra durant prop de 160 milions d'anys. La seva diversitat va ser molt gran i la paleontologia, la ciència que estudia els organismes vius del passat, no deixa de sorprendre'ns regularment amb alguna nova troballa. En aquesta original activitat es combina un teatre d'ombres xineses amb la divulgació científica, per introduir els més petits en aquest fascinant grup de rèptils i donar a conèixer alguns dels dinosaures que es troben a Catalunya. 
 • Ous, ous, ous... Què és un ou? Tots els ous tenen closca? Per a què serveix un ou? Partint dels coneixements previs i després d’una breu introducció, observarem i manipularem ous de diversos animals, aprendrem coses sobre aquesta estructura orgànica i el seu paper, així com sobre els animals que posen ous amb closca. Si hi ha temps o voleu incloure-ho, acabarem pintant un dibuix d’un ou... molt especial. S'hi treballen continguts com ara la reproducció; la classificació dels animals i les característiques descriptives d'alguns d'ells o la manipulació amb cura de restes biològiques. Adaptable al Cicle Inicial de Primària.

EDUCACIÓ PRIMÀRIA
 • Descobrim els dinosaures. Mitjançant la manipulació de rèpliques fòssils, i amb
  l’ajut d’algunes diapositives, làmines i altres materials, descobrirem alguns dels trets més representatius dels rèptils i específicament dels dinosaures, així com aspectes relacionats amb la dieta, les mides o la locomoció. Es fa un especial esment a les restes de dinosaures fòssils trobats a Catalunya, València o l’Aragó (com els  hadrosaures o titanosaures), i així evitar parlar dels dinosaures més coneguts i mediàtics.
 • Vida, vida per tot arreu!  Coneixes la varietat d'organismes vius hi ha al planeta? Saps realment que distingeix un animal d'una planta o vols veure com és un fong? Vols descobrir-ne alguns? Què podem trobar en un toll o sobre una fulla? Observar a la lupa o el microscopi, descobrir com és una cèl·lula, identificar un fòssil... S'hi treballen continguts com ara la classificació dels organismes vius i les característiques descriptives d'alguns d'ells; la manipulació amb cura de restes biològiques; l'ús correcte d'alguns conceptes tècnics o el raonament científic.
 • De què ens alimentem? Saps què diferencia l’alimentació de la nutrició? Per què és important el greix, però en canvi no  n’hem d’abusar? És dolenta una pizza? Una dieta sana requereix la ingesta de sucres i hidrats; greixos; proteïnes; vitamines o fibra vegetal en quantitats adequades. Per què? Que potser no volem engreixar-nos? Hi ha alguna altra raó? S'hi treballen continguts com ara els 6 grans Regnes de la Vida; nutrició i alimentació; nutrients i vida sana; o l'ús correcte de conceptes tècnics i científifics.
 • Qüestió de nassos. Els humans, a l’igual que tota la resta d’animals del planeta, necessitem respirar. Hi ha molts mètodes segons el grup animal però l’objectiu final és aconseguir que l’oxigen del medi (ja sigui l’aire o l’aigua) arribi a les cèl·lules de l’organisme. En el cas dels humans la respiració es fa prenent, a través del nas i els pulmons, l’oxigen de l’atmosfera, aquesta massa gasosa que envolta la Terra i que juntament amb l’aigua permeten donar-li el nom popular del planeta blau.

EDUCACIÓ SECUNDÀRIA
 • El riu és net? Voleu estudiar el riu com a ecosistema? Sabeu com podem saber-ne el seu estat? A través de l'app RIUnet desenvolupada per investigadors de la UB, estudiarem la qualitat de l'aigua en un tram del curs mitjà del riu Llobregat. També coneixerem una mica els entorns, especialment la flora i fauna, per a fer-nos una idea de l'ecosistema i dels molts elements presents i que hi poden influir. Activitat d'una durada de 3 hores, es realitza a Olesa de Montserrat.
 • Mars tropicals a la porta de casa. Què és un ecosistema? Què són els biomes? A partir d'aquestes preguntes coneixerem els ecosistemes tropicals actuals. Però l'estudi dels climes del passat ens diu que fa uns 40-50 milions d'anys pràcticament tot el planeta tenia un clima tropical. A partir d'aquest fet estudiarem el concepte de canvi climàtic i ho relacionarem amb l'actual episodi d’escalfament global, d'origen antròpic, i mirarem d'entendre perquè és tan preocupant. S'hi treballen continguts com ara l'escalfament global i el canvi climàtic; l'Evolució; el coneixement i correcte ús d'alguns conceptes tècnics o el raonament científic.
 • De roca i de mar. NOVETAT! Activitat matinal de 3-4 hores de durada plantejada per a realitzar el crédit de síntesi dels alumnes. Amb un recorregut per la muntanya de Montjuïc (Barcelona) treballarem conceptes de totes les matèries del curs, interrelacionats en un espai únic amb boniques vistes de la ciutat. de Barcelona.

BATXILLERAT
 • De primats, llengües i altres malalties. Què ens identifica com a primats? Què ens diferencia dels nostres parents més propers (orangutans, ximpanzés i goril·les)? Som gaire diferents els humans entre nosaltres? Us heu parat a pensar mai si l'evolució humana més recent pot estar relacionada amb les llengües que es parlen al planeta o amb la presència de determinades malalties? S'hi treballen continguts com ara la classificació dels organismes (taxonomia) i les relacions de parentesc evolutiu (filogènia); l'Evolució humana; el material genètic i el seu estudi; el coneixement i correcte ús d'alguns conceptes tècnics o el raonament científic.
 • ADN i evolució. NOVETAT! Sabíeu que a internet disposeu d’un ric banc de dades on consultar seqüències de DNA o aminoàcids? Les dades s'obtenen de molt diverses publicacions científiques i són obertes a qualsevol que vulgui fer-les servir, així com software determinat per a treballar-hi. Què us sembla si fem una aproximació a la història de la nostra espècie, amb l’ajut del vostre ordinador? Si voleu, es pot adaptar el taller per a estudiar altres animals tot fent servir dades moleculars.


PER A QUALSEVOL ETAPA EDUCATIVA

 • Tallers i xerrades a mida. Necessiteu una activitat sobre algun concepte tècnic relacionat amb les Ciències de la vida? Està organitzant algun curs i busques algú que et pugui explicar conceptes bàsics de Biologia relacionats amb determinades malalties o amb la conservació del medi ambient? Vols que siguin entenedors per qualsevol mena de públic no expert? Es pot crear i realitzar una activitat lúdica però rigorosa sobre conceptes relacionats amb el Medi natural i l'Ecologia; les malalties d'origen genètic o de desenvolupament o disciplines com la salut, el benestar o l'esport.